xWiesx

IMG_3357.jpg
Vandaag wil ik een product laten zien die niet voor iedereen weg gelegd is, namelijk een rood pigment van Mac. Als je mijn blog al wat langer volgt weet je dat ik absoluut niet bang ben voor felle en ongebruikelijke kleuren. Ik hou er juist van om te experimenteren. Ik kreeg dit pigment van een lief vriendinnetje van me, omdat zij hem niet meer gebruikte. Holy moly wat zit er toch onwijs veel product in zo’n potje.


IMG_3353.jpg

Dit product is helaas een PRO product dus je kunt dit product niet bij alle counters krijgen, alleen in de MAC PRO store in Amsterdam.

Mac zegt over het product: Pigment is a highly concentrated loose colour powder that contains ingredients to help it adhere to the skin. Create a subtle wash of colour or an intense effect. Does not streak or cake. Easy to blend and long-lasting. Please note: Pigments are sold by weight not volume. Containers can appear to be less than full due to settling of the product.

IMG_3364.jpg

De verpakking: Het pigment is verpakt in een potje van 3 gram. Dit klinkt misschien niet als veel, maar dit pigment is juist heel zuinig in gebruik. Ik denk eerlijk gezegd dat ik dit potje nooit op zou kunnen maken. Niet omdat ik de kleur niet mooi vind, maar omdat er zoveel in zit!

De pigmentatie van dit pigment: Is perfectie. Een betere rood dan dit kun je niet krijgen. Misschien is het even wennen om met een pigment om te gaan, maar ik gebruik ze de laatste tijd steeds vaker. Je moet wel je kwast goed aftikken omdat je anders fall out krijgt.
IMG_3375.jpg

Als ik rode oogschaduw gebruik, of oogschaduws met een rode ondertoon lijken mijn ogen ook feller blauw. Daarom vind ik rood een leuke kleur om looks mee te maken. Rood kan als je het verkeerd gebruikt echt een afknapper zijn.
IMG_3330.jpg

Ik heb hier een nogal heftige ooglook gemaakt met het pigment. Dit is een look die niet voor iedereen weg gelegd is. Ik wilde voornamelijk laten zien hoe erg gepigmenteerd Basic Red is.

Je kunt pigmenten trouwens voor allerlei verschillende doeleinden gebruiken: Je lippen, nagels etc. Persoonlijk gebruik ik mijn pigmenten als oogschaduw.

 photo lisa_zps0e047c0a.jpg

Lisa Eldrige heeft bijvoorbeeld hier een model opgemaakt met “velvet” lips. Ze heeft eerst een rood lippotlood gebruikt waarmee ze de vorm van de lippen veranderd heeft. Daarover heen heeft ze Mac lipstick in Ruby Woo aangebracht en daarover heeft ze Mac basic red pigment aangebracht.

Bron

Voordelen:

Je krijgt veel product

Nadelen:

Dit pigment van Mac kost
Gebruik jij wel eens rood in een look?

Liefs Wies

28 Responses to “Mac Pigment in Basic Red”

 1. robin says:

  ohh gosh het is GORGEOUS <3

 2. Marloes says:

  Wauw gave kleur zeg. Staat je goed! Zelf zou ik niet zo snel voor rood gaan, maar heel mooi bij je ogen!

 3. Super mooi!! Ik vind rood prachtig. Ik ben wel benieuwd hoe je het op je nagels gebruikt. Blanke lak en de poeder er overheen strooien?

 4. Heel gaaf gedaan Wies! Ik gebruik zelf nooit rood maar ben ook aardig onhandig dus dat pigment word een klieder boel 😉

 5. Och dat wist ik niet dat rood blauwe ogen doen feller uitkomen 😉 Leuk weetje aangezien ik blauwe ogen heb. Het is een hele mooie look, maar lijkt mij ook niet zo simpel om mee te werken :)

  Liefs,
  Karlien
  http://polishedcats.blogspot.be/

 6. Oh meid, die ooglook, love love love it! Voor mij kan het niet heftig genoeg zijn, hehe. Prachtig fel pigment.

 7. Griet says:

  Ik vind het voor de lippen ook enorm mooi! Ik heb een rode oogschaduw van MAC, maar gebruik hem eerder voor Halloween looks

 8. Woa, de lippen van het model zijn echt gorgeous! Prachtig hoe intens de kleur naar voren komt. Zelf gebruik ik ook weleens rood in make-uplooks, maar het is zo moeilijk om de ideale rode kleur te vinden. Maar this one is just perfect!

 9. elegantic says:

  Wat een prachtige kleur!

 10. Prachtige ooglook! Ik vond een rode ooglook eigenlijk nooit zo mooi, maar deze vind ik echt mooi!

 11. Ysanne vp says:

  Ik wist helemaal niet hoe zoiets werkte haha. Gave kleur!

 12. Jennifer says:

  Prachtig! Jij hebt wel echt skills zeg!

 13. Wow hele mooie ooglook! Hoeveel kost zo’n potje nu want de prijs kan ik niet zien?

 14. Jana says:

  Wat een pigmentatie ! Wauw ! x

 15. inspiredbylifee says:

  Wow wat een gave look heb je ervan gemaakt. Je bent daar echt super in , ik verbaas mij iedere keer weer. Liefs http://www.inspiiredbylife.blogspot.nl

 16. nee says:

  Ik was net op zoek naar een mooie rode! Dankje, heel nuttig :)

 17. Wauw, het is wel een gave kleur! Ik zou het zelf niet snel als oogschaduw gebruiken. Op nagels lijkt het me wel een leuk effect. x

 18. Angelique says:

  wauw wat een kleur! Prachtige ooglook heb je ermee gemaakt, amazing!

 19. santemilo says:

  Ja wat kost het nou gekkerd? :p ik vind dit echt heel mooi!!! Ook heel tof dat jij dit soort kleuren gewoon draagt en er zulke interessante looks mee maakt, daar word ik blij van

 20. Orly says:

  Wauw staat je mooi! Mij zou dat helemaal niet staan! Echt mooi gecombineerd!

 21. Wow echt prachtig! Dat kan zo op de cover van een tijdschrift!
  Ik zou het echt niet klaar krijgen, heel mooi gedaan!

  X Sara

 22. […] ionic Curl mascara gebruikt. Ik heb op mijn lippen occ liptar in vintage gebruikt en daaroverheen Mac Basic red opgedept. Andere producten die ik heb gebruikt: ♥ Nars Sheer glow foundation in Mont Blanc […]

 23. […] crease heb ik een gele oogschaduw (#60 van Inglot)aangebracht.  De rode kleur onder mijn oog is Mac pigment in Basic Red en om de kleuren goed over te laten lopen heb ik een oranje kleur (#314 van Inglot) gebruikt. Om […]

Leave a Reply

CommentLuv badge