xWiesx

IMG_4890.jpgVoor een bijna elke ooglook zijn dit alle kwasten die ik gebruik. Mijn drie musketiers: De mac 217, 239 en de 219.  Je kunt op de foto zien dat de nummers een beetje vervaagd zijn. Ik heb dat nog geprobeerd tegen te gaan met een laag doorzichtige nagellak maar helaas. De nummers beginnen te verdwijnen. Dat verwijd ik aan mezelf want eerlijk is eerlijk… ik gebruik deze kwasten als een tierelier. Ik heb deze kwasten al vernoemd in een favoriete kwasten artikel maar ik wilde er nog iets meer aandacht aan wijden.

IMG_4862.jpg

Ik gebruik ook graag Sigma of Real Techniques kwasten maar Mac kwasten zijn mijn favoriet. Momenteel bezit ik naast deze drie beauties  ook nog een blush kwast en een wenkbrauw/eyeliner kwast. Helaas zijn Mac kwasten niet bepaald portemonnee vriendelijk. Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn aankopen. Ik heb mijn Mac kwasten collectie verzameld over een paar jaar want anders is het gewoon niet te doen. Je moet je wel bedenken dat ik deze kwasten gekocht heb met de achterliggende gedachte dat ze jaren mee gaan. Ik heb trouwens ook nog foto’s gemaakt met de kwasten bij mijn oog zodat je kunt zien hoe groot de kwast precies is. Deze drie kwasten zijn gemaakt van geitenhaar.

IMG_4899.jpgIMG_4923.jpg

De Mac 217 (€22,-) is een blending kwast. Deze kwast is denk ik één van de bekendste Mac kwasten.  Deze kwast blend je oogschaduw als een droom. De haartjes van de kwast zijn heel zacht. Als je één kwast zou moeten kiezen zou ik deze uitkiezen. Hij is namelijk ook heel multifunctioneel. Als je zou willen zou je hier ook een hele ooglook mee kunnen maken. Persoonlijk vind ik het prettiger om er ook nog andere kwasten bij te gebruiken. Note: Ik ben deze kwast op vakantie in Spanje kwijtgeraakt. Ik heb hem serieus opnieuw gekocht. Zegt wel genoeg…

IMG_4877.jpgIMG_4916.jpg

De Mac 239(€27,-) is een platte oogschaduw kwast. Wat hier nou zo bijzonder aan is? Dat de kwast daadwerkelijk kleur afgeeft, en veel. That’s what we want right. Ik merkte dat ik andere platte oogschaduw kwasten gewoon niet fijn vond werken. Ze gaven gewoon echt te weinig kleur af, dan gebruikte ik nog liever mijn vingers. Ik gebruik deze oogschaduwkwast vooral om oogschaduw aan te brengen op mijn bewegend ooglid en op mijn wenkbrauwbot.

IMG_4898.jpgIMG_4919.jpg

De Mac 219 (€27,-) is de laatste musketier die ik laat zien in deze post. Ik vind dat deze kwast je oogschaduw net dat beetje extra geeft. De Mac 219 is een pencil kwast. Ik breng hiermee donkere kleuren aan in mijn Outer V om definitie te geven. Ook vind ik deze kwast fijn om te gebruiken onder mijn wimperrand en bij mijn binnenste ooghoek voor highlighter.

IMG_4896.jpg
Al met al, ik ben fan van deze kwasten. Ik gebruik ze ook dagelijks met veel plezier. Ik ben van mening dat goed gereedschap het halve werk is. Ik vind goede kwasten dus erg belangenrijk. Ik snap dat er mensen zijn die Mac kwasten te duur vinden.  Zoeva, Sigma en Real Techniques verkopen ook kwasten die van goede kwaliteit zijn die wat goedkoper zijn.

Wat voor kwasten gebruik jij?

Liefs, Wies

27 Responses to “Mijn drie musketiers: Mac 217, Mac 239, Mac 219”

 1. marloes says:

  Ik heb twee kwasten van Mac en ze zijn echt top! De verzameling goes on!

 2. femketje says:

  ze zien er super fijn uit 😀

 3. deniselohuizen says:

  Lijken me echt fijne kwasten ! X Denise

 4. melfortune says:

  Lijken me erg fijne kwasten!
  x

 5. beautybylj says:

  Ik wil nummer 217 heel graag! X

 6. Zien er fijn uit, wel prijzig voor kwastjes. Liefs inspiiredbylife

 7. Mayara says:

  Ze zien er heel fijn uit! Zelf wil ik nog heel graag MAC 217 en de 219, ze zijn wel aan de dure kant daarom moet ik nog wel beetje sparen.

 8. ielss says:

  Mijn volgende aankoop bij MAC wordt de MAC 217, ik wil die al zooooo lang maar iedere keer denk ik weer ‘kom op iels, €22 voor een KWAST?! Doe normaal!’, maar iedereen is er zó enthousiast over dat ik eigenlijk niet achter kan blijven.

 9. Lys says:

  Zo eentje als de 219 heb ik nog niet! Die ziet er ook een hele goede kwast uit

 10. rocktherebel says:

  Mooie kwasten! Misschien moet ik er ook maar eens in gaan investeren.

 11. Deze heb ik al 2 jaar in mijn hoofd ofzo en steeds ben ik in staat om ze te kopen en houdt de prijs me tegen. Toch maar doen geloof ik :)

 12. Sophie says:

  Ik heb zelf de 210 kwast voor eyeliner en die vind ik z’n geld wel meer dan waard!

 13. Prachtige kwasten! Wat zonde dat je de 217 was kwijtgeraakt! Deze kwasten zou ik ook wel graag willen, alleen de prijs houd me een beetje tegen…

 14. Leonie says:

  Ze lijken me heel fijn! Alleen de prijs..

 15. Griet says:

  Het merendeel van mijn kwasten zijn van MAC. Jammer genoeg beginnen de nummers ook wat te vervagen! Ik zou de blendingkwast ook nog graag willen!

 16. sarabeauty33 says:

  Het lijken mij echt hele fijne kwasten.

 17. Marloes says:

  Wat een fijne kwasten. Ik heb nog helemaal geen kwast van MAC. De 217 staat al heel lang op mijn lijstje!

 18. Sherr says:

  Ik wil de 217 echt al zo lang! Ik hoop dat ik deze dit jaar eindelijk aan mijn kwasten kan toevoegen.

 19. Julie Joanne says:

  Leuk artikel! Ik gebruik zelf kwasten van essence en hema :)
  xx Julie Joanne

 20. Melike says:

  Ze lijken me heel fijn, ik wil een set van Real Techniques kopen met allerlei oogkwasten er in.

 21. elegantic says:

  Mooie kwasten!

 22. Ceetje says:

  Van de 217 heb ik de echte en de 219 een (best goede) dupe. Verder heb ik van alles: Zoeva, Hema, Ebay, ELF Eigenlijk alleen geen RT :(

 23. Allissa says:

  De 239 zou ik nog heel graag willen halen. Ik heb één andere kwast die hier precies op lijkt maar die is uit het assortiment gegooid gezien het feit dat ik hem zo lang heb. 217 kan ik ook niet meer zonder!

 24. […] In iedergeval niet voor oogschaduw. Hij is niet slecht hoor, daar niet van. Maar ik vind mijn eigen oogschaduw kwasten fijner […]

Leave a Reply

CommentLuv badge