xWiesx

20161130-img_0514
Acne is iets waar ik in mijn jeugd veel last van heb gehad. Ik heb roaccutane gebruikt toen ik 14 was en uiteindelijk is de heftige acne weggebleven. Nu heb ik sinds een poosje regelmatig weer break outs op mijn kin. Ik denk zelf dat het vooral komt omdat ik er niet af kan blijven, maar erg fijn is het natuurlijk niet. Opnieuw aan de roaccutane zie ik absoluut niet als optie, omdat ik teveel last had van negatieve bijwerkingen. Tijdens een beautytool event van Holand Beauty Company en Freshwatervally in Utrecht kwam ik voor het eerst in aanmerking met een nieuw device op het het van acne behandeling: Lichttherapie van Baby Quasar: Clear Rayz. 

20161130-img_0517


Over het product: “Acne (ook wel Acne Vulgaris genoemd), is de meest voorkomende huidaandoening onder jongeren. Ongeveer 85% van de jongeren hebben er in meer en mindere mate last van. Meestal verdwijnt de acne voor het 25e levensjaar. Zo’n 10% ervaart de huidaandoening ook nog in zijn dertiger jaren.

Lichttherapie van Baby Quasar met zuiver blauw licht op een golflengte van 414 nanometer blijkt een effectieve manier te zijn om acne te behandelen zonder de huid verder te beschadigen of uit te drogen. Met Quasar Clear Rayz kunnen nieuwe uitbraken zelfs worden voorkomen door de keerzijde van het apparaatje: daar vind je infrarood waarmee je de doorbloeding stimuleert en de huid heelt na een puistjes uitbraak.”


Led apparaten worden door dermatologen en schoonheidsspecialisten gebruikt. Baby Quasar kwam op de markt met apparaten die je zelf  thuis op de bank kunt gebruiken. De apparaten van Baby Quasar zijn klinisch getest door NASA en het merk werkt samen met MUA’s.   Pati Dubroff (de makeupartist van Kim Kardashian-West). Dubroff is met name fan van de rode collogeen lamp en de blauwe anti-acne lamp. Laat ik die laatste net in huis hebben. Quasar heeft twee soorten apparaten, anti-aging en om acne te behandelen.

20161130-img_051820161130-img_0520 20161130-img_0522Als je acne hebt en naar de huisarts gaat krijg je vaak de pil voorgeschreven, antibiotica voorgeschreven of bijvoorbeeld een tube Benzyl Perioxide mee naar huis. I’ve been there. Bij mij werkte niets daarvan tegen mijn acne, en moest ik gelijk door naar de meest heftige oplossing: roaccutane. Ik kreeg zelf van deze medicatie verschrikkelijke bijwerkingen. Ik zou 100% niet nog een kuur willen doen. Toen Eva tijdens een presentatie vertelde over het blauwe en rode licht kwam er naar voren dat er geen schadelijke effecten zijn van de lamp.
20161130-img_0526Dit is de inhoud van de hele kit. De lamp zelf, een kabeltje, een opbergzakje, een manual (zie je hier niet op de foto) en een extra stekkerblokje om de stekker om te zetten naar een europese kabel (Holland Beauty Company en Freshwatervalley verkopen voornamelijk tools uit Amerika).20161130-img_0524Het apparaat zelf is heel compact. Hij kan super makkelijk mee op reis. De behuizing is van kunststof, en er zitten lampjes aan beide kant. Als je één keer op de knop drukt wordt het licht rood, en als je nog een keer drukt gaat de blauwe kant branden.

clear-rayz1

Het schema ziet er als volgt uit:

20161130-img_0532

Het blauwe licht is 414 nanometer. Het blauwe licht zorgt ervoor dat je een break out oplost en nieuwe onzuiverheden tegen gaat. Alle vormen van bacteriële acne worden ermee verminderd. De lamp gaat dus volwassenen acne, cystisch of hormonale acne aan. De golflengte tussen 407 en 420 nanometer zorgt ervoor dat pigmenten in het beschermde celmembraan van bacteriën worden aangetast. Het resultaat is dat het celmembraan wordt afgebroken en hierdoor sterft de bacterie. blauw-licht-en-huid1

20161130-img_0529Er is steeds meer te lezen over de heilzame werking van rood  licht. Volgens Dr. Harry Whelan (professor Neurologie aan de universiteit van Wisconsin) verviervoudigt LED licht het helingsproces van de DNA synthese in fibroblast en spiercellen. Het rode licht geeft dus de celdeling een boost. Ook heelt het de huid en zorgt voor een beter doorbloeding. Hierdoor kunnen acne ontstekingen van binnenuit worden genezen en worden voorkomen.

Belangrijk om te weten: de lampen hebben een FDA approval.

Hier ook een korte demonstratie video van Baby Quasar.

20161130-img_0511

Ik moet zeggen dat ik de lamp echt super fijn vind. Het geeft zo’n ontspannend en relaxing gevoel, met name omdat de lamp aangenaam warm wordt. Ik zie ook na een aantal weken gebruiken echt verbetering in mijn huid. Er zijn een hoop lichatapparaten op de markt, maar alleen de Clear Rayz heeft zowel een blauw als een rood licht in  één. Mocht je last hebben van acne, dan is dit zeker een apparaat dat het waard is om te proberen. Het apparaat is redelijk aan de prijs, maar als je last hebt van acne en telkens weer andere producten probeert en cremes aanschaft die niet werken ben je ook een hoop geld kwijt. Voor de lamp geldt een testtijd van  60 dagen. Als je dan nog niet tevreden bent over het resultaat krijg je al je geld terug. Dit vind ik zelf een enorm pluspunt.

 

De baby Quasar Clear Rayz is verkrijgbaar in Nederland bij Freshwatervalley en bij Holland Beauty Company.
Clear Rayz is niet bepaald goedkoop met een prijskaartje van €349,00. Er is nu een tijdelijke kortingsactie waardoor hij nu 244.30 kost. Liefs, Wies

Volg mij ook op : Instagram Twitter | Facebook |Bloglovin|Youtube

Ik heb dit product ontvangen ter review. Lees mijn disclaimer.

 

7 Responses to “Baby Quasar Clear Rayz: lichttherapie tegen acne”

 1. chucky1012 says:

  Dat ziet er goed en zeer handig uit!
  Ik denk dat er mensen baadt bij hebben als ze dit apparaat tegen acné.
  Goed artikel.

  Xoxo

 2. Esmeralda says:

  Dit zou ik zo graag willen hebben, maar is voor mij echt te duur. Ik heb nu al zo’n negen jaar last van acne die echt niet weg gaat. Het is niet mooi, maar vooral ook pijnlijk. Dit apparaat klinkt echt super goed.

 3. Yara says:

  Ziet er wel erg goed uit! Maar denk toch dat ik het een beetje prijzig vind.
  Liefs,
  Yara

 4. Jessica J. says:

  Ik herinner me nog heel goed dat een klasgenootje in de middelbare school met een volledig opgezwollen gezicht examen kwam afleggen. Verschrikkelijke bijwerkingen van zo’n kuur… Leuk dat deze lamp dan wél fijn werkt.
  Jessica J. recently posted…Zondag Leesdag #1My Profile

 5. Marieke says:

  Wat een fijne uitvinding, hoop dat het daadwerkelijk – in de praktijk – werkt. Acne kan behoorlijk vervelend zijn (ik spreek uit ervaring). Mooi om te zien hoe breed LED licht (in dit geval downlight) toegepast wordt.

 6. Kayla says:

  Wat een goede uitvinding. Fijn dat je dit gemakkelijk thuis kunt doen!

 7. Harriet says:

  Top zeg! Misschien dat ik dit ook perfect is voor mijn huid. Niet extreem last van acne maar vooral wanneer mijn weerstand wat lager is zie ik her en der wat verschijnen. Bedankt voor de tip!

Leave a Reply

CommentLuv badge